Tips om je koffer slimmer in te pakken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vakantie, wie houdt er niet van. Voor mij is het al een tijdje vakantie, en ik weet dat de zomervakantie voor de rest van de mensen ook niet meer heel ver weg is. Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar daar moet je je wel goed voor voorbereiden. Je moet de juiste dingen inpakken én slim inpakken.

Voor sommige mensen is dit de normaalste zaak van de wereld en de meeste mensen nemen ook niet zoveel spullen mee als ik. Maar ik weet dat ik er best wel veel moeite mee heb altijd om de goede dingen in te pakken en geen dingen te vergeten. Hoe meer ik op vakantie ga hoe meer handige trucjes leer om slim in te pakken en hoe sneller het inpakken gaat. Ik laat zien hoe ik mijn koffer inpak en geef een paar tips die misschien handig zijn voor als je binnenkort ook op reis gaat.

Op het moment dat deze post online komt, ben ik in Rhodos (Griekenland). 

Brainstormen

Om belangrijke dingen niet te vergeten maak ik voor mezelf, voordat ik ga inpakken, altijd een lijstje. Hier schrijf ik dingen op die ik nog moet kopen, en meestal eronder schrijf ik ook dingen die ik absoluut niet mag vergeten (medicijnen bijvoorbeeld). Zo kun je als je je koffer hebt ingepakt nog het lijstje af om te kijken of je echt niks vergeten bent.

Paar spullen die ik nog nodig had voor mijn vakantie :). Naja, de helft had ik echt nodig en de rest… Gat in m’n hand denk ik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Begin niet te vroeg

Begin niet té vroeg met inpakken. Met te vroeg bedoel ik niet vroeg in de ochtend, maar bijvoorbeeld twee weken van tevoren. Natuurlijk ben je enthousiast en wil je zo graag mogelijk nu al weg, maar je gaat pas twee weken erna op vakantie. Je hebt in die tijd ook gewoon nog spullen en kleren nodig en het is niet echt handig om die dan al in je koffer te stoppen.

Ook moet je rekening houden met was die nog gewassen moet worden, dus zorg dat je wel ongeveer twee dagen van te voren kiest welke kleren je die dagen wel aan kan doen (en die dus niet mee gaan op reis), zodat die niet eerst nog gewassen hoeven te worden.

Categorieën

Ik pak meestal in in categorieën. Haha, klinkt wel beetje stom maar werkt wel. Het is onhandig om alles door elkaar heen in te pakken. Hiermee bedoel ik dat je random een shirt pakt en die in je koffer stopt en dan een broek enz., zo raak je snel het overzicht kwijt van hoeveel je nou mee hebt. Ik maak meestal stapels met shirts die ik wil meenemen, een stapel broekjes, bikini’s enz. En dan doe ik ze nog niet in m’n koffer. Pas als ik alles op stapels heb, kan ik het in m’n koffer stoppen. Zo kan ik goed zien of ik bijvoorbeeld te veel van iets mee heb en hoef ik geen rommel van mijn koffer te maken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plastic zakken

Wat ik zelf erg handig vind is om een plastic zak mee te nemen waar ik al mijn ondergoed in stop. Zo zwerft het niet je hele koffer door én als je op plaats van bestemming bent kun je diezelfde zak gebruiken als ‘was zak’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hetzelfde geldt voor mijn haar en gezichtsproducten. Ik doe ze allemaal in een aparte plastic zak, zodat ik die er ook gelijk uit kan halen als ik iets nodig heb.

– Én als ik toch teveel gewicht heb in mijn koffer, de producten snel bij iemand anders in z’n koffer kan doen ;). –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip voor als je naar een warme bestemming gaat: neem niet te veel truien mee. Als je net zoals mij ook altijd struggles hebt met het teveel gewicht hebben in je koffer, kun je beter goed uitzoeken of je die dikke truien wel echt nodig zal hebben. Meestal als je naar een zonnige bestemming gaat kun je ook ’s avonds nog zonder jas/vest rondlopen en doe je de warme kleren zelfs helemaal niet aan…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En vergeet je schoenen niet! Heel veel dichte schoenen heb ik op een gewone vakantie niet nodig, in dit artikel kon je ook al lezen dat ik liever op slippers loop in de zomer (de foto’s hieronder zijn gemaakt toen ik op vakantie ging naar Albufeira, en uitgaan op slippers is ook niet zo’n goed idee…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wegen

Nu je je koffer helemaal perfect hebt ingepakt kun je hem gaan wegen. Het handigst is zo’n weegding waar je je koffer aan kunt hangen. Helaas heb ik die niet, dus ik gebruik een gewone weegschaal. Aangezien mijn koffer niet op de weegschaal past (hij raakt de grond), is het makkelijk om eerst jezelf te wegen en daarna je jezelf met de koffer. Dan kun je uitrekenen hoeveel je koffer weegt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slot en label

Elke koffer moet eigenlijk wel een slot hebben, al is het een los slot. Je wilt niet dat je dure bezittingen worden gestolen. Ook is het wel zo handig om een soort label aan je koffer te hangen voor het geval dat hij kwijt raakt. Aan de koffer zelf kun je niet zien van wie die is en waar die naar toe wilt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Handbagage

Mijn handbagage pak ik altijd tegelijk met mijn koffer in. Zorg dat je eerst je tas die je wilt meenemen helemaal leeg maakt, zodat je zeker weet dat er geen scherpe dingen in zitten of vloeistoffen die je op het vliegveld dan opeens moet weggooien (zoals luchtjes). Neem in ieder geval altijd je paspoort en/of ID kaart mee, zorgpas en pinpas. Dat zijn de belangrijkste dingen. Vliegticket kun je ook in je portemonnee stoppen om het ergens handig op te bergen. Kijk ook of de bestemming waar je heen gaat genoeg geld in de pinautomaten heeft zitten en of je überhaupt kunt pinnen daar (in Griekenland zijn wat problemen met lege pinautomaten nu). En oplader mee! Ik neem ook altijd voor de zekerheid zo’n oplaadbare externe batterij mee. Oortjes, kauwgom niet vergeten, en dat is het wel zo’n beetje. Als je echt denkt iets vergeten te zijn kun je altijd nog op internet zoeken naar vakantie checklists. Bijvoorbeeld deze site.

Tip voor een altijd te zware koffer is (een kleinere koffer kopen ;), en…) om de zware spullen zoals een zware riem in je handbagage te doen. Let wel op dat dit geen vloeibare spullen zijn. Handbagage wordt bijna nooit gewogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comfi kleren aan, zorg dat je op tijd op het vliegveld ben en de reis kan beginnen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s