Waarom de middelbare school eigenlijk toch niet de ergste plek op aarde was

Huiswerk maken, in de klas zitten terwijl het buiten mooi weer is en uren ‘studeren’ terwijl je eigenlijk nog geen woord gelezen hebt. De middelbare school was niet altijd even makkelijk. Toch ben ik nooit met tegenzin naar school gegaan. Ik moet immers die (minimaal) zes jaar volbrengen en dan kun je er beter een leuke tijd van maken waar je met een glimlach aan terug denkt.

Wat was er dan wel leuk aan de middelbare school? Ik heb een aantal dingen, die voor mij erg belangrijk zijn geweest, hieronder op een rijtje gezet.

Vrienden

Natuurlijk, vrienden! Mensen die de zware tijd een stuk makkelijker kunnen maken. Waarmee je samen alle pauzes hebt overleeft én alle eindeloze tussenuren. Waarmee je samen de stomme moeilijke gezamenlijke opdrachten mee moest doen waar je uiteindelijk samen altijd wel uitkwam (na wat onenigheden). Het is logisch dat je niet iedereen van de middelbare school nog gaat zien in de toekomst, iedereen gaat immers een hele andere kant op. Maar de herinneringen aan de personen heb je, en als je échte vrienden bent zal de band altijd wel blijven bestaan, ook al spreken jullie elkaar minder.

“Not everyone will make it to your future. Some people are just passing through to teach you lessons in life.”

High school musical | classic :)


Leuke herinneringen binnen klaslokalen

Grapjes uithalen als de leraar even weg is, spijbelen en lachen tot je eruit wordt gestuurd. Of die ene les dat we het hele lesuur verjaardagsliedjes hebben gezongen voor iemand die jarig was en dat de leraar helemaal gek werd. Als ik eraan terug denk moet ik eigenlijk best wel een beetje lachen. De middelbare school had, als je erover nadenkt, echt wel leuke kanten.

“Enjoy the little things in life, because one day you will look back, and realize they were the big things.”

High School Musical taught me that we are all in this together, forever


Uitjes

School was natuurlijk ook niet altijd de muren van het klaslokaal bekijken. We deden ook wel leuke dingen, zoals uitstapjes naar bijvoorbeeld de Efteling (1e klas), kanoën in de Ardennen (4e en 5e klas), mentoruitjes en bijvoorbeeld de interscolair dagen (YAY hele dag geen school maar lekker sporten aka zitten in de zon).


Uitwisseling

Toch wel twee hoogtepunten van de middelbare school waren de twee uitwisselingen. Ik ben in de 3e klas op uitwisseling geweest naar Frankrijk (Perpignan/Pia) en de Fransen waren daarna ook weer een week hier geweest. Net zoals in de 4e klas, alleen dan was het een uitwisseling met mensen uit Barcelona. Vooral de uitwisselingsweek in Barcelona was een van de leukste weken uit mijn middelbare school tijd. En vooral het meisje waar ik bij ‘woonde’ was echt suuuper lief. Later ben ik in de zomer zelfs nog een keer terug gegaan naar haar en dat was ook gezellig. We spreken elkaar nu ook nog regelmatig. Echt leuk, zo’n vriendin in een ander land!

Achteraf gesproken hebben wij met onze klas best wel geluk gehad, wij waren namelijk de laatste VWO klas die twee uitwisselingen deden.

Hier wat foto’s van de uitwisseling met Frankrijk en Spanje.

De hele groep Fransen en Nederlanders

Mijn uitwisseling uit Frankrijk

Nederlanders in Barcelona

De hele groep Spanjaarden en Nederlanders

Mijn uitwisseling uit Spanje


Parijs reis

Een van de leukste uitstapjes altijd vond ik de Parijs reis. Het was wel een school activiteit, maar het was niet verplicht. Met de bus werd je ’s nachts naar Parijs gebracht en kon je daar een hele dag doorbrengen. Ik ben in totaal drie keer op reis naar Parijs geweest met school en vond alle keren super leuk.

Over de laatste keer heb ik ook een blogpost gemaakt, die kun je hier lezen.


Examenstunt

Ja, en als alle lesdagen er dan eindelijk opzitten heb je altijd nog die allerlaatste schooldag. De dag dat eigenlijk niet bestemd is voor school, maar voor een examenstunt. Dit jaar organiseerden wij de examenstunt met het thema ‘safari’. Haha, klinkt niet super origineel, maar was het wel. We hadden er alles aangedaan om het een beetje leuk te maken voor iedereen en ons zelf, en we sloten de laatste schooldag af met een barbecue voor alle examenleerlingen. Echt een leuke dag! Op zo’n dag besef je eigenlijk pas echt dat, als alles goed gaat, je nooit meer in de schoolbanken op de middelbare school hoeft te zitten (er zijn natuurlijk uitzonderingen). Raar gevoel… En zeker omdat ik zo’n emotioneel wrak ben, ben ik benieuwd hoe de examenuitreiking gaat lopen hahaha.


Toekomst

Dit woordje geeft eigenlijk al aan waar je het allemaal voor doet. Je toekomst! Tuurlijk heb je soms wel van die momenten op school dat je echt denkt ‘waar doe ik dit eigenlijk allemaal voor?’ en dat je dan denkt ‘ik word wel putjesschepper’. Maar doorzetten is altijd de beste keuze. Je zult zien dat je later veel meer kan bereiken met een papiertje in je hand dan zonder. – Wijze woorden van Mariska. –

“Everything you do now is for your future. Think about that”

Graduation cap - I really really really love this quote. I did everything on my own, this success is MINE <3Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s