DIY | Fotolijst met kleine fotootjes of polaroids

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb vakantie! De examens zitten erop en ik heb eindelijk tijd om meer leuke dingen te doen. Omdat ik de laatste tijd steeds meer polaroid foto’s heb die ik toch ergens kwijt moet, leek het me wel leuk om daar iets voor te verzinnen. Ik heb een fotolijst genomen en daar de foto’s ‘in gehangen’. Lees verder om te zien hoe ik dat heb gedaan.

Wat heb je nodig?

  • Fotolijst (die van mij was 60x40cm 7,99 Xenos)
  • Spuitverf (2,19 Action)
  • Kleine knijpertjes (0,59 Action)
  • Touw (0,85 Action)
  • Uitgeprinte foto’s / polaroid foto’s
  • Bloemen (0,69 Action)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik heb eerst de lijst open gemaakt en het glas eruit gehaald. De rand had eerst een sport zilver/goude kleur maar ik wilde hem liever egaal goud hebben. Dus ik ging weer aan de gang met de spuitbus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De knijpertjes die ik ging gebruiken wilde ik ook een leuk kleurtje geven dus die heb ik ook gelijk goud gespoten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als achtergrond in de lijst wilde ik eerst wit hebben, maar later bedacht ik dat de foto’s, vooral de polaroids ook wit zijn dus heb ik gekozen voor de achterkant van de lijst. Dot was een soort van prikbordachtige plaat en vond dat wel een leuk effect hebben.

Vervolgens heb ik het touw op maat geknipt. Ik maakte twee lagen onder elkaar want vond één net iets te leeg staan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De uiteinden kan je in principe gewoon plakken aan de achterkant, want als je hem uiteindelijk in de lijst drukt zit hij al stevig vast en kan het touw ook niet verschuiven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Als je de achterkant in de lijst hebt gedaan kan je de polaroids foto’s met de knijpers eraan hangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik heb ook een variant gemaakt met gewoon uitgeprinte plaatjes. Ik heb hiervoor foto’s gebruikt van mijn instagram en de tekstjes komen van http://www.pinterest.com. Ook leuk is om dit cadeau te geven aan een bijvoorbeeld een vriendin, met allemaal foto’s van jullie samen erin. De afmetingen die ik heb gebruikt voor de fotootjes was 6 bij 6 cm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je kan de lijst verder natuurlijk ook nog versieren met bijvoorbeeld leuke bloemetjes. Ik heb uiteindelijk gekozen om dat niet te doen aangezien ik hem al best druk vond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voilá! Ben erg tevreden met het resultaat :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s