My day in pictures – Mallorca dag #2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag was de 2e dag op het mooie eiland Mallorca. In de ochtend hebben we de lokale supermarktjes (ja ze zijn niet zo heel groot hier) afgezocht op zoek naar make-up remover. Ik kwam er namelijk de avond ervoor achter dat ik die met m’n luie hoofd nog thuis had laten liggen, maar had het toch wel echt nodig… 

Sommige winkeleigenaren spreken overigens gebrekkig Engels, dus het was heel moeilijk voor hen om te begrijpen wat ik met waterproof make-up remover bedoelde. Ze kwamen niet verder dan de beschrijving ‘to clean the paint’ haha.

Wat erg leuk is dat ze hier veel verschillende soorten Arizona hebben. Ze hebben een variant van de normale green tea maar dan zonder suiker, en ze hebben nog een hele reeks met fruit soorten; aardbei mango en watermeloen. Ik zou mezelf niet zijn als ik er niet van allemaal eentje zou meenemen ;).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de middag gingen we naar Palma, een best wel grote stad met een leuk cultureel centrum en winkels… We gingen erheen met de bus die een leuke route nam langs het water met schattige bootjes. Of nou ja, boten, met een hoofdletter B.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We hebben eerst ‘het oude’ gedeelte bekeken voordat we volop aan het shoppen gingen. Het weer zat  gelukkig mee en ik heb zeker een paar leuke foto’s kunnen maken.

In Palma hebben ze een paar hele mooie kastelen(?), maar we hebben helaas alleen de achterkant kunnen zien haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zulke schattige straatjes met van de ouderwetse balkonnetjes. En die elektriciteitskabels…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fietsen kennen ze hier ook! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Schattige winkeltjes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Lush van Mallorca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En de ijswinkels hier! Zo leuk. Ze doen er echt alles aan om er beter uit te zien dan de concurrent. Deze winkel was helemaal roze en de ijsmeisjes hadden roze hoedjes op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In dezelfde straat zat nog een ijswinkel die er misschien wel schattiger (is dat een woord?) uitzag. Ook de manier ook waarop ze hun ijs ‘neerleggen’ is zo leuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ze waren bezig met protesteren. Ik heb alleen geen idee waarvoor/waartegen… Ik weet wel dat de politie het niet zo leuk vond haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we klaar waren met het culturele gedoe, zijn we op zoek gegaan naar de ‘echte’ winkels. Maar die zoektocht was uiteindelijk toch wat langer en moeilijker dan verwacht. 

We bezochten een groot warenhuis genaamd El Corte Inglés, een soort grote zus van de Bijenkorf. Ik heb zeker wat leuke dingetjes gescoord!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen we eindelijk klaar waren in dat grote gebouw hebben we maar de taxi terug genomen naar de bushalte, omdat het te ver lopen was. We namen de bus bij de haven, waar toevallig deze dagen een ‘boat show’ bezig is, en waar jachten liggen van miljoenen. We hadden alleen geen tijd meer omdat in ons hotel ons eten al op ons aan het wachten was, maar we zijn van plan om nog terug te komen deze dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De bus gepakt en terug gegaan naar het hotel. Het was een zeer geslaagde dag, if you know what I mean.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s