Favoriete notitieboekjes

Lijstjes… Ik ben er dol op. Mensen om me heen noemen me ook wel eens ‘Mariska Lijstje’. Ik vind het fijn om bijvoorbeeld op te schrijven wat ik nog moet doen, of om belangrijke datums te noteren. Hierdoor vergeet ik minder snel afspraken of dingen die nog gedaan moeten worden, altijd fijn natuurlijk.

IMG_5908

Ik maak bijna voor elke dag een ‘to do list’ in de avond, zodat ik een beetje weet wat er te wachten staat de volgende dag. En het leukste van een to do list is natuurlijk het afvinken van de dingen die gedaan zijn. Dat geeft altijd zo’n goed gevoel :).

Tip: Maak je to do list specifiek en zet er niet te grote opdrachten in, zoals ‘studie keuze maken’. Dit lukt natuurlijk niet in een dag en aan het eind van de dag zit je met on-afgevinkte klusjes. Als je je ‘opdracht’ specifieker en kleiner houdt, is de kans groter dat je hem aan het eind van de dag wél kan afvinken. Neem bijvoorbeeld ‘lijstje maken van studies die me leuk lijken’, dat is al wat specifieker en sneller haalbaar. En ja, daar heb je de lijstjes weer haha.

IMG_5880

Er bestaan heel veel verschillende soorten notitieboekjes. Deze komt van de Hema, hij was rond de 5 euro.

IMG_5878.

Een ander notitieboekje tussen aanhalingstekens is de welbekende Q&A a day (question and answer). Deze lijkt meer op een klein dagboekje, elke dag wordt er een vraag gesteld aan je. Vroeger schreef ik altijd intensief in m’n dagboek, maar merkte dat na een tijdje de lol van de telkens grote levensverhalen opschrijven eraf ging. Dit is het ideale alternatief voor degene die niet de tijd heeft om elke dag hele verhalen op te schrijven, maar het wel leuk vind om iets te hebben ‘voor later’. Ik heb dit boekje al een tijdje, bijna een jaar alweer en het verveelt niet. Het leuke is je na een poosje kan vergelijken wat je bijvoorbeeld aan had op dezelfde dag twee jaar geleden.

IMG_5885IMG_5887

Ook hier heb je weer verschillende soort en maten van, deze komt van http://www.bol.com voor 19,99.

Tip: Er bestaan van deze boekjes varianten, zoals voor relaties (die vul je dan samen in), voor kinderen, tieners en voor studenten. Heel leuk om op deze manier terug op een bepaalde tijd te kijken.

IMG_5893

In mijn agenda zet ik belangrijke afspraken, en dingen die ik voor school moet doen. Dit is een vrij simpele agenda en komt ook van de Hema, rond de 5 euro.

IMG_5905

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s