A day in Paris – 11 april 2015

Zaterdag was een hele leuke en vermoeiende dag. Ik ben voor de derde keer naar Parijs geweest met school, de zogenoemde ‘Parijs reis’. We verzamelden om half 2 ’s nachts op school om vervolgens een lange busreis te maken naar ‘la cité d’amour’. Onderweg in de buurt van Lille nog een korte stop gemaakt, de buschauffeurs moeten ook even hun -verplichte- rust pakken. Tot mijn grote verbazing heb ik aardig wat uurtjes geslapen in de bus, toch wel fijn als je nog een hele dag in een grote stad moet rondwandelen…

IMG_5476

Aangekomen in Parijs, rond een uurtje of half 9, hebben we gelijk het dichtstbijzijnde metrostation opgezocht om vervolgens te gaan ontbijten bij Mac Donalds, heel gezond ja. Na het ontbijt de Champ-Élysées afgelopen, helaas waren nog niet alle winkels open.

IMG_5498IMG_5515IMG_5562De metro weer ingestapt en naar het winkelcentrum/warenhuis Lafayette gegaan. Super groot en mooi gebouw, met hele dure merken. Er is een gebouw voor mannen en een voor vrouwen. Het gebouw wordt erg goed beveiligd, we moesten allemaal onze tassen openmaken voordat we naar binnen mochten. Sowieso is er momenteel in Parijs erg veel beveiliging, overal lopen politiemannen en vooral bij de Eiffeltoren zijn er veel ‘legermannetjes’ met grote geweren. In Lafayette was het vooral window-shoppen, allemaal veel te duren merken. Had me wel erg verheugd op de Topshop, Urban Outfitters en American Appeal maar die vielen helaas erg tegen.

IMG_5578IMG_6705

De buitenkant van de gebouwen daar waren overigens erg mooi versierd, met allemaal roze versieringen en bloemetjes.IMG_3895

Ondertussen was het al weer middag, tijd om ergens te gaan eten. Naar het Louvre gegaan, door het park gewandeld, zoekend naar een winkel waar eten te vinden was. Jammer genoeg is het eten best wel duur in Parijs, dus we zijn uiteindelijk maar weer naar de oude vertrouwde Mac Donalds gegaan, voor de 2e gezonde maaltijd van de dag.

IMG_5606IMG_5633IMG_5669

Erg leuk, die tuktuk wagentjes! Bij een volgend bezoek aan Parijs toch maar eens proberen. Nadat ons maagje weer vol zat, zijn we naar de Eiffeltoren gegaan om daar vervolgens lekker in het gras te gaan liggen, haha. Erg jammer dat het weer tegenzat, op een gegeven moment ging het zelfs regenen. Weer een paar fotootjes gemaakt en toen was het al weer bijna tijd om terug naar les Pays-Bas te gaan.

IMG_5709IMG_6820

Maar, je voelt hem denk ik al aankomen. Avondeten. Na een regenbui als verzopen katjes terug naar het Louvre gegaan om daar nog wat te eten, deze keer niet bij de Mac Donalds. We moesten nog haasten om op tijd weer bij de bussen te zijn, anders zouden we ‘achter gelaten worden’. Na een tijdje op de te late bussen gewacht te hebben, zijn we weer veilig naar Nederland gebracht. Jammer van het weer, maar het was een hele leuke dag!

FullSizeRender

3 gedachtes over “A day in Paris – 11 april 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s